sentralbanksjef

Kandidatenes egnethet har vært gjenstand for. Det mener en rekke partier på Stortinget at det ikke er.


Pin On Old Banknotes

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum Sp og den nye sentralbanksjefen holder pressekonferanse i Marmorhallen i.

. Ansettelsen av ny sentralbanksjef har vært en av vinterens store og kontroversielle temaer. Jeg har bestemt meg for å stå i stillingen til og med februar neste år og avslutte med min 12. Ikke klokt å ansette en tidligere statsminister som sentralbanksjef.

Hagen Frp mener partileder Erna Solberg H er blitt aktør i utnevnelsen av ny sentralbanksjef etter avsløringene i TV 2 om den direkte kontakten mellom Solberg og Vedum. Det er en tid for alt. SV-leder Audun Lysbakken tar bladet fra munnen og sier at også han er motstander av å.

Norges nye sentralbanksjef blir utnevnt i Kongen i statsråd klokken 11 fredag. Finansdepartementet oppfordret tidlig i fjor høst flere kandidater til å søke på jobben. De to siste sentralbanksjefene har vært rene fagøkonomer men de kan nå bli unntaket som bekrefter regelen om at sentralbanksjef-jobben går til eks-politikere.

Stanken fra Finansdepartementet Vedum og Stoltenberg mener vi skal stole på at Finansdepartementet har gjort en god jobb i ansettelsesprosessen. De kan eventuelt være starten på en ny linje der Norges Bank er politikerfri. årstale sa Olsen tilbake.

Diskusjonen handler om det er ønskelig for Norge å ha en sentralbanksjef som har stått sentralt politisk og har tett koblinger til regjeringen. Dagens visesentralbanksjef Ida Wolden. I januar neste år runder jeg 70 år.

Høyre Frp Venstre Rødt og SV mener en ansettelse av Stoltenberg vil skape for stor usikkerhet om uavhengigheten til Norges Bank. Det er et naturlig tidspunkt for å avslutte en lang yrkeskarriere. Begge ble ansett som gode kandidater til jobben til tross for den svært ulike profilen.

Jens Stoltenberg og Ida Wolden Bache. Finansdepartementet har nå en drøy måned på seg på å få en ny sentralbanksjef på plass. To av dem gjorde det.

I slutten av august meddelte sentralbanksjef Øystein Olsen til Finansdepartementet at han ønsker å fratre sin stilling i februar 2022. KOMMENTARER Stoltenberg ny sentralbanksjef. Etter krigen er stillingen som sentralbanksjef blant toppjobbene i forvaltningen som oftest har gått til eks-politikere her i Norge.

Dagens sentralbanksjef Øystein Olsen vil gå av.


Roberts World Money Sellers Of Quality World Banknotes Bank Notes One Dollar Bill One Dollar


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Old Banknotes


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Old Banknotes


Pin On Old Banknotes


Pin On Products


Pin On Canadian Banknotes


Pin On Intimate Apparel

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel